Képzési csomag

A képzési csomag megalapozásaként a partnerek kidolgozták a helyi közösségeket segítő programszervezők kompetenciatérképét. Az alábbi képre kattintva megtekintheti a kompetenciatérképet.A kompetenciatérkép adta az alapot az e-learning képzési program kidolgozásához, amelyet elérhet az alábbi gombra kattintva.

Intézkedési terv

Az intézkedési terv öt olyan működési területet érint, amely a helyi közösségi programok szervezésével foglalkozó szervezetek esetében a leginkább releváns és a leginkább jellemző problémákat érinti.

Kidolgozása során először feltérképeztük, hogy az egyes partnerországokban milyen szervezeti hagyományai vannak és jelenleg milyen szabályozási rendszerben működnek azok a szervezetek, amelyek jellemzően a helyi kis közösségek számára szerveznek programokat. 

Ezt követően PEST analízis segítségével felmértük az egyes országokban jellemző külső környezeti faktorokat illetve elemeztük a szervezetek belső működési jellemzőit is.

Ezek alapján, és szakemberekkel, szervezetekkel konzultálva meghatároztuk, hogy melyek azok az úgy nevezett fájdalompontok, amelyek a működés során felismerhetőek. Ezek azok a működési probblémák, kihívások, amelyek visszatérőek, újra és újra szembesülünk ezekkel, hiszen kezelésük során nem az okokat célozzuk meg, hanem a tüneteket kezeljük ismétlődően.Annak érdekében, hogy egy szervezet kezelje és megszüntesse a fájdalompontjait, fejlesztenie kell a szervezetet, változtatnia kell a működésén, a kommunikációján, a szokásain, bevett gyakorlatain, stb.


Az intézkedési tervet az alábbi beágyazott dokumentumként tudja megtekinteni, vagy megtekintheti erre a linkre kattintva is.